koop tickets
11 > 9
zon 29.01 - 11:00 - Studio 4

Rüdiger Safranski : Tijd. Hoe tijd en mens elkaar beïnvloeden

Spreek/tijd

De vooraanstaande Duitse filosoof Rüdiger Safranski deelt zijn inzichten over hoe tijd en mens elkaar beïnvloeden en houdt een virtuoos pleidooi voor aandacht en bezinning. Met grote kennis van filosofie en literatuur laat hij zien dat deze klassieke thema’s met de dag relevanter wordt.

Flagey, Goethe-Institut

Met de steun van de Friends of Flagey: Sculier Pierre, Vertriest Erik, Tanese-Clark Maria Grazia & Stephen, de Wouters Philippe et Agnès, Slegers Pierre

[DE/FR/NL]


Rüdiger Safranski is filosoof en auteur. Hij studeerde filosofie, geschiedenis en Duitse literatuur in Frankfurt (Main) bij filosoof Theodor W. Adorno en in Berlijn. Safranski werd beroemd met zijn boeken over de Duitse Romantiek en haar denkers en dichters. Hij schreef werken als Romantik. Eine deutsche Affäre  en publiceerde biografieën van Nietzsche, Schiller en Heidegger. Ook presenteerde hij tussen 2002 en 2012, met Peter Sloterdijk, het tv-programma Das Philosophische Quartett. In 2009 verscheen Goethe und Schiller.  Geschichte einer Freundschaft (Ned. vert. Goethe en Schiller. Verhaal van een vriendschap).

Artiesten

Els Snick, moderator

Geert Van Istendael, moderator