UITVERKOCHT!
vri 24.02 - 20:00 - Studio 4

Openingsfilm - Louise en hiver

Jean-François Laguionie

Festival Anima

De zomer loopt op zijn einde in een aangename badplaats in Normandië. De vakantiegangers vertrekken de een na de ander. Vreemd genoeg blijft Louise alleen achter... Zij is eerst erg ongerust, maar overwint de schrik al gauw en wordt de ongewone situatie vlugger meester dan zij dacht. Voor zijn intimistische en melancholische film over het leven en het verstrijken van de tijd gebruikt Jean-François Laguionie in zijn vijfde langspeelfilm een vrij klassieke verhaaltechniek: hij laat het verleden binnendringen in het heden. Laguionie, een geregelde bezoeker van Normandië, levert een magnifieke weergave van het kustlandschap van het Noorden met zijn ongeëvenaard zachte licht. De handgemaakte ‘look’ van de film doet de pasteltinten van het aquarel en gouache prachtig tot hun recht komen. En met de rijke klankband – de kustgeluiden, de originele orkestpartituur van Pascal Le Pennec én de stem van Dominique Frot die het personage van Louise draagt – is deze film Jean-François Laguionie’s meest persoonlijke film.

Flagey, Folioscope

Langspeelfilm van Jean-François Laguionie Productie : JPL / Unité Centrale, Frankrijk/Canada 2016, 1u15’, met de stem van Dominique Frot.


In aanwezigheid van Jean-François Laguionie.


Wanneer een filmvertoning uitverkocht is kunt u zich in onze ticketshop inschrijven op de wachtlijst vanaf één uur voor de aanvang van de vertoning.

Technische fiche

OV FR, OND EN/NL [8+]