Mary Black

TradFest 2017 organised by the Embassy of Ireland.

Op 12 juni de beroemde Ierse zangeres Mary Black keert terug naar België voor de eerste keer in drie jaar als headline act voor Tradfest 2017. “Ik kijk er echt naar uit om te spelen tijdens Tradfest in deze prachtige locatie", zegt Mary. 

Black is al meer dan 25 jaar een toonaangevende stem binnen de Ierse muziek, die ze aan een steeds groeiende wereldwijde publiek helpt voorstellen. Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van haar eerste solo-album bracht ze desonlangs een retrospectieve album uit, genoemd “25 Years / 25 Songs”. Haar album debuteerde op # 1 in de Ierse charts, waar het bleef voor vijf weken. Deze compilatie houdt speciaal uitgekozen liederen in, die de buitengewone bereik en kwaliteit van haar stem benadrukken. Na meer dan 7 maanden in de Ierse Top 40, Mary is een nationale icoon geworden voor een nieuwe generatie van Ierse muziekliefhebbers.  

Afkomstig uit een zeer muzikale familie – haar moeder was zangeres en haar vader vioolspeler – Black begon haar muzikale carrière in de late jaren '70 in samenwerking met de traditionele Ierse bands General Humbert en De Dannan. In 1983 bracht ze haar gelijknamige debuutalbum uit, die behoort nu tot de beste Ierse albums van de vroege jaren ‘80. Bekend voor haar toewijding aan originele teksten geschreven door Ierse componisten alsook haar unieke interpretatie van de nummers, Black heeft tot nu toe niet minder dan 12 platina albums uitgebracht in Ierland.   

“…a versatile vocalist who brings energizing qualities of pop and jazz to her foundation in traditional music.”—Los Angeles Times 

“…one of the best interpretative singers around.”—San Francisco Chronicle 

“…simply spellbinding.”—Boston Globe

Ambassade van Ierland