El Sistema - ReMuA/ShAkE / ©ReMuA

El Sistema Transcanal / Nord / Eupen : Comme Ci, Comme Ça

met Brussels Philharmonic

Comme Ci, Comme Ca

Een eerbetoon aan Leonard Bernstein : een compositie die de verhaallijn van West Side Story herneemt : Twee bendes delen een territorium en komen tegenover elkaar te staan. De « Comme-ci » houden van hightech, wiskunde, logica en hebben veel geld. De « Comme-ca » houden van zingen, dansen en feesten. Ze zijn instinctief, emotioneel en staan altijd klaar om te vechten. Maar op een dag gaat het echt te ver… Men zal moeten leren om samen te leven, elkaar te accepteren, elkaar te ontmoeten en zelfs van elkaar te houden.

120 zangers van 6 tot 12 jaar, evenveel instrumentisten van dezelfde leeftijd en het Brussels Philharmonic in grote bezetting nemen jullie mee naar het hart van het project El Sistema Belgium. Een muzikaal spectakel die oproept, samenbrengt en diversiteit viert.

 

El Sistema Belgium : Muziek schept gelijke kansen

Dit jaar geeft het El Sistema Project België, geleid door de asbl ReMuA, opnieuw de kans aan 2000 kinderen om muziek te leren in hun eigen school en in hun eigen omgeving.

Het samen beoefenen van zang en/of een instrument geeft ritme en structuur aan het leven van de kinderen waarbij het koor en orkest weerspiegeling en klankbord zijn van een samenleving waar luisterbereidheid, wederzijds respect en een open geest van samenwerken tot ontplooing kunnen komen.

Het El Sistema Project België creëert de mogelijkheid om het eductaieve parcours van de leerlingen zinvol aan te vullen. Ze draagt bij aan hun sociale integratie en biedt hen een artistieke kwaliteitstraining. De steden Brussel en Luik hebben een groeiend aantal leerlingen in muziekklassen onder leiding van ReMuA, in samenwerking met het Flagey, het Belgian National Orchestra en de Brussels Philharmonic.

Flagey, Brussels Philharmonic, ReMuA, Vlaamse Gemeenschapscommissie

El Sistema Nord - Musiques épicées : Harissa, Curcuma, Paprika : Teaser