El Sistema - ReMuA/ShAkE / ©ReMuA

El Sistema Transcanal / Nord / Eupen: Comme Ci, Comme Ça

met Brussels Philharmonic

Een eerbetoon aan Leonard Bernstein : een compositie die de verhaallijn van West Side Story herneemt : twee bendes delen een territorium en komen tegenover elkaar te staan. De ‘Comme-ci’ houden van hightech, wiskunde, logica en hebben veel geld. De ‘Comme-ça’ houden van zingen, dansen en
feesten. Ze zijn instinctief, emotioneel en staan altijd klaar om te vechten. Maar op een dag gaat het echt te ver. Men zal moeten leren om samen te leven, elkaar te accepteren, elkaar te ontmoeten en zelfs van elkaar te houden.

120 zangers van 6 tot 12 jaar, evenveel instrumentisten van dezelfde leeftijd en Brussels Philharmonic in grote bezetting nemen jullie mee naar het hart van het project El Sistema Belgium.

Flagey, Brussels Philharmonic, ReMuA, Vlaamse Gemeenschapscommissie


Wat is El Sistema Belgium? 

Dit jaar geeft het El Sistema Project België, onder leiding van vzw ReMuA/ShAkE, opnieuw de kans aan 2000 kinderen om muziek te leren spelen in hun eigen school en in hun eigen omgeving. Het samen beoefenen van zang en/of een instrument geeft ritme en structuur aan het leven van de kinderen. Het koor en orkest staan symbool voor een samenleving waar luisterbereidheid, wederzijds respect en een open geest van samenwerken tot ontplooiing kunnen komen.

Dankzij het El Sistema Project België kunnen leerlingen hun educatieve parcours zinvol aanvullen. Het draagt bij aan hun sociale integratie en biedt hen een artistieke kwaliteitstraining. De muzieklessen die ReMuA/ShAkE organiseert in Brussel en Luik kennen elk jaar meer succes, mede dankzij de samenwerking met Flagey, Belgian National Orchestra en Brussels Philharmonic.

El Sistema Nord - Musiques épicées : Harissa, Curcuma, Paprika : Teaser