Renato Tosso & Noti Massari
Renato Tosso & Noti Massari / Renato Tosso

Renato Toso & Noti Massari

Brussels Design September

In 1996 zetten Renato Toso, geboren in Murano, en Noti Massari, geboren in Venetië, een studio op voor industrieel design en binnenhuisarchitectuur met hun kinderen Anna, Marco, Pio en Tito. Ze zijn gespecialiseerd in stand design, displays en het ontwerp van tentoonstellingen en winkels.

KLANTEN EN TENTOONSTELLINGEN

Bij de bedrijven waarvoor ze werken: Alpi, Cattelan Italia, Estel, Henry Lloyd,Ferro Murano, Fly Line, Formica, Frighetto, Gabbianelli, Marcato, North Sailes, Rossi di Albizzate, Sis en Stilwood. Ze ontwerpen ook licht projecten voor Vistosi, Artemide, Foscarini, Leucos en Venini. Ze namen deel aan heel wat conferenties, displays en tentoonstellingen. Ze werden uitgenodigd door de Architects' Guild om lezingen te houden over design in de Ateneo Veneto en Art Colleges in Venetië, Castelfranco Veneto, Longarone en Treviso. Bij de displays en tentoonstellingen: solotentoonstellingen aan de Cavallino, Palazzo Grassi en de Querini Stampalia in Venetië; groepstentoonstellingen in het Louvre in Paris, MoMA en de Corning Glass museums in New York.

AWARDS

Ze hebben ook talrijke prijzen gewonnen: de eerste prijs op de Biënnale van Venetië, prijzen op de 12e editie van de Triënnale in Milaan en de nationale designwedstrijd in Triëste. Ze hebben ook de eerste prijs in de wacht gesleept bij de Andrea Palladio awards en stonden drie keer op de short list voor de

Compasso d'Oro award door ADI, twee keer voor de Corning Glass Museum in New York en stonden ook op de shortlist voor de IIDA award (International Interior Design Association). Ze hebben de eerste prijs gewonnen op de 2005 Young & Design competition, stonden op de shortlist voor de I.Dot award en wonnen de "Interzum-Kohl" award en eerste prijs op de "IBD-Award-USA".

Flagey, Design September