fr | en
ticketshop become a friend
Emanuel Christ / Markus Jans

Emanuel Christ

Lunch with an Architect

Lunch with an Architect is opgevat als een forum voor reflectie en dialoog, ter verbetering van de architecturale kwaliteit in Brussel.

In samenwerking met Flagey biedt Lunch with an Architect de vastgoedsector drie keer per jaar een venster op de grote actuele thema's uit de architectuurwereld, specifieke Belgische kwesties, innovaties en emblematische lopende projecten.


Op maandag 22 januari ontvangt Lunch with an Architect Emmanuel Christ, een van de oprichters van het Zwitserse bureau Christ & Gantenbein.

De Zwitserse krant ‘Le Temps’ kopte onlangs: ‘Bestaat er zoiets als een Zwitserse architectuur?’
Een brede vraag ... Met grote namen als Le Corbusier, Peter Zumthor, Herzog & de Meuron of ook nog Valerio Olgiati lijkt Zwitserland beslist een gezonde voedingsbodem te bieden voor de architectuur. De ontwerpen vallen op door hun minimalisme, een absolute materiaalbeheersing –, met name superglad beton, een gehechtheid aan zuivere lijnen, en imposante kunstwerken die hun stempel drukken op het landschap.

Emmanuel Christ & Christophe Gantenbein worden vaak aangehaald als de boegbeelden van de nieuwe generatie Zwitserse architecten, om niet te zeggen als de wonderboys van de nieuwe golf.

Het kantoor werd in 1998 opgericht in Zurich en telt 35 architecten. Sociale woningen in Paris Vaugirard, de Pratteln-toren in Bazel, het geplande competence center van chocolademaker Lindt & Sprüngli. De projecten van Christ & Gantenbein staan symbool voor een pure architectuur, een terugkeer naar fundamentele lijnen en een verwerping van de effecten van de showarchitectuur. De Zwitsers genieten ook erkenning voor hun expertise op het gebied van museumarchitectuur: het Kunstmuseum in Bazel en het Musée National in Zurich behoren tot hun meest recente realisaties. Het bureau heeft trouwens zijn kandidatuur ingediend voor het Citroën-museum in Brussel. Wordt vervolgd dus!

Flagey, F()rum