fr | en
ticketshop become a friend
Servais (Pinceel)

Servais

Rudy Pinceel

De avant-première van de documentaire Servais, voorzien op 20 september, wordt uitgesteld naar een latere datum. De film zal op 20.09 om 19u30 vervangen worden door “Antonio das Mortes” de Glauber Rocha. Dank u voor uw begrip.


Flagey en Cinematek stellen de avant-première voor van de Rudy Pinceels documentaire over de wereldbekende Belgische filmmaker Raoul Servais. In samenwerking met het Fonds dat aan hem is gewijd.

De documentaire Servais vertelt het verhaal van de levende filmlegende Raoul Servais die onderweg is naar zijn afspraak met de geschiedenis. Eind juni 2018 kreeg Servais in zijn 90ste levensjaar twee permanente tentoonstellingszalen in Mu.ZEE – het Kunstmuseum aan Zee – in Oostende, voor eeuwig geflankeerd door James Ensor en Leon Spilliaert. De documentaire toont de drie jaren die deze mijlpaal voorafgaan. De film volgt vanaf oktober 2015 het dagelijkse leven van de internationaal gelauwerde animatiefilmer, die met een aanstekelijke energie nog elke dag zijn eigen grenzen blijft verleggen.

Flagey, Cinematek

 

In het kader van

Avant-première