fr | en
ticketshop become a friend
Tribute to Yanguine and Fodé | In favor of IDAY

Pie Tshibanda (voorstelling)

Afrikaanse verteller | Ten voordele van IDAY

Pie Tshibanda: Na een wereldreis met zijn show "Un fou noir au pays des blancs" en "Je ne suis pas sorcier", doet Pie Tshibanda ons de eer om de waarden van het IDAY-netwerk te ondersteunen door ons een show op maat aan te bieden. Soms grappig, soms serieus, neemt hij ons mee op zijn ongelooflijke reis naar Europa, de moeilijkheden die hij twintig jaar geleden heeft doorstaan toen hij aankwam. Zodra hij in Europa was aangekomen, werd hij betutteld en werden zijn diploma's in twijfel getrokken.... Hij begrijpt op dit moment dat hij, door de Belgische grens over te steken, niet langer de gewaardeerde intellectueel is die hij ooit was. Hij is nu een "buitenlander" die zijn plaats zal moeten vinden en zich zal moeten bewijzen.

Menselijk en genuanceerd, de woorden van Pie Tshibanda raken ons in het diepst van ons hart. Met een scherpe humor en een verfijnde intelligentie belichten ze zijn visie op Europa en Afrika, alles vanuit een zeer heldere visie op de huidige mondiale geopolitieke context. https://www.youtube.com/watch?v=m5JkBIc5Qk8

We zullen ook het genoegen hebben om betoverd te worden door een Afrikaan gospelkoor.

Kan u er niet bij zijn, maar wilt onze projecten toch ondersteunen? BE 93 5230 8026 6767 (belastingaftrek vanaf 40€) of https://iday.org/don/

Ter gelegenheid van de avond brengt IDAY hulde aan Yaguine en Fodé, twee jonge Guinezen die 20 jaar geleden dood in het landingsgestel van een Sabena-vliegtuig werden aangetroffen en die de oprichting van het netwerk inspireerden met hun boodschap.

Het IDAY-netwerk ondersteunen betekent :

  • de ondersteuning van 633 Afrikaanse NGO's in 20 Afrikaanse landen die zich gezamenlijk inzetten voor kwaliteitsonderwijs voor iedereen.
  • de ondersteuning van lokale initiatieven
  • versterking van de ingenieuze Afrikaanse civiele samenleving
  • het betrekken van lokale en nationale overheden bij het streven naar een rechtvaardige en duurzame ontwikkeling.

www.iday.org <http://www.iday.org> - tel : +32 (0)2 385 44 13 - nschots@iday.org <mailto:nschots@iday.org>