Religie in de Stad

Lichaam en Religie

De tweede editie van ‘Religie in de Stad’ focust op de nauwe band tussen lichaam en religie. Twee dagen lang opent Flagey de deuren en nodigt iedereen uit om mee te denken over de nieuwe uitdagingen die ontstaan door de spanning tussen beide. Debatten, lezingen, fototentoonstellingen, interactieve ateliers, concerten en films zorgen voor een goedgevuld programma. Tijdens het festival komen alleen vrouwelijke sprekers aan het woord. Hun stem wordt al te weinig gehoord in een debat dat nochtans vaak over hún lichaam gaat – een lichaam dat in naam van de religie dikwijls het slachtoffer is van geweld of onderdrukking. Vrouwelijke academici en kunstenaars, zowel gelovige als atheïstische, tekenen de krijtlijnen uit voor deze tweedaagse en delen hun bijzondere visie over lichaam en religie met het publiek.

Met o.a. Christiane Taubira, Karen Armstrong, Inna Shevchenko, Axelle Red, Petra De Sutter, Alicja Gescinska, Viviane De Muynck. 

Het festival is een initiatief van Flagey, Le Soir, ULB, VUB en de RTBF


Ontdek de 'Religie in de Stad' PASS voor maar €23!
Deze PASS staat niet op naam en geeft 5x toegang tot een debat of lezing naar keuze*. Om gebruik te maken van dit voordeeltarief op uw online aankoop kiest u simpelweg 5 (of een veelvoud van 5) tickets voor debatten en/of lezingen die plaatsvinden tijdens het festival en selecteert u het tarief 'minipass.'

*niet geldig voor de concerten en muzikale performances.

Programma