fr | en
ticketshop become a friend
Mass for the Endangered / candystation

Mass for the Endangered

Vlaams Radiokoor & Brussels Philharmonic Soloists

In Mass for the Endangered combineert Sarah Kirkland Snider fragmenten van de katholieke mis met de extase van Hildegard von Bingen, popmuziek en het hypnotische van de beste minimal music. Het resultaat is een bijzondere ‘mis voor de bedreigden’: de bedreigde dieren, planten en ecosystemen, de bedreigde culturen en kwetsbare plekken op onze aarde, de bedreiging die klimaatverandering voor elk van ons betekent. Tegelijk hymne voor onze stemloze, verdrukte leefwereld en requiem voor de nog niet verdwenen natuur.

De intense delen van de Mass krijgen rustpauzes dankzij korte intermezzo’s voor piano, die een moment van bezinning en reflectie bieden: hoe zal de huidige generatie de planeet achterlaten voor de volgende? Wat doen wij nu om de toekomst van onze planeet - en van onze kinderen en kleinkinderen - straks duurzaam te maken?

Het Vlaams Radiokoor brengt deze hedendaagse mis in het kader van Earth Day, en roept samen met de muziek op tot mededogen en bescherming, tot meer bewustzijn, urgentie en vooral actie.

Flagey, Brussels Philharmonic Soloists, Vlaams Radiokoor

Sarah Kirkland Snider - Kyrie (Official Video)