fr | en
ticketshop become a friend

Flagey Academy

Flagey Academy is een meerjarig koorproject voor Brusselse jongens en meisjes van 6 tot 20 jaar. De deelnemers worden geselecteerd op basis van motivatie en gerekruteerd uit Brusselse basisscholen die de sociale, culturele en taalkundige diversiteit van de stad weerspiegelen. 

Het project wil zangers uit de hele stad samenbrengen door middel van koorzang, en bij hen de liefde voor muziek en een gevoel van doelgerichtheid aanwakkeren. Flagey Academy is meer dan alleen een koor, het is een langetermijnproject en bestaat uit opleidingsprogramma's op voorbereidend en gevorderd niveau. Tijdens het hele leerproces richt het team van musici en muziekpedagogen zich op de artistieke, emotionele en intellectuele ontwikkeling van elke jongere. De jonge zangers leren niet alleen hun stem te gebruiken en muzikaal te zingen, het samen zingen met anderen helpt ook bij het opbouwen van hun zelfvertrouwen, en brengt hen engagement en respect voor andere culturen en individuen bij.

Flagey Academy begint binnen de lagere scholen, met haar PREP CHOIRS voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij leren over ritme en intonatie en ontdekken het plezier van zingen in groep. Vanaf 8-jarige leeftijd kunnen deze kinderen auditie doen voor de Flagey Academy YOUTH CHOIRS, dat jonge getalenteerde zangers van 8 tot 20 jaar opleidt. 

Dankzij de genereuze financiële bijdragen van verschillende privé-sponsors en stichtingen is de opleiding van topniveau die Flagey Academy aanbiedt, volledig gratis voor de koorleden. Als tegenprestatie vraagt Flagey van elke zanger een engagement op de lange termijn.


Schrijf je in op de Newsletter van Flagey Academy!


fa@flagey.be | 02 641 10 89


Met de steun van Ackermans & van Haaren, BNP Paribas Fortis, ENGIE Foundation, de Nationale Loterij, Private Bank Delen, TotalEnergies Foundation, de heer Geert Duyck, mevrouw Paulette Darty, mevrouw Colienne van Strydonck, de heer Frank Sweerts en zij die anoniem wensen te blijven.