fr | en
ticketshop become a friend
Onze evenementen zijn enkel toegankelijk voor personen die een geldig Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Meer informatie

Flagey Academy

Flagey Academy is een meerjarige kooropleiding voor Brusselse kinderen en jongeren. De deelnemers worden geselecteerd op basis van motivatie, stemkwaliteit en muzikaliteit en weerspiegelen de sociale, culturele en taalkundige diversiteit van de stad. Ze worden gerekruteerd uit Brusselse basisscholen en via open audities. Doorheen het traject waakt een team van musici en docenten over hun artistieke, emotionele en intellectuele ontwikkeling. Het leren zingen in koor brengt de kinderen niet alleen een muzikaal gevoel bij, maar ook ontwikkelt het hun zelfvertrouwen, hun toewijding, en hun respect voor andere culturen en voor elkaar.

Geïnspireerd op de werking van het Oxford New College Choir en het Thomanerchor kunnen de kinderen na een voorbereidende opleiding in hun basisschool vanaf 10-jarige leeftijd aan een auditie deelnemen om deel uit te maken van Flagey Academy die haar thuisbasis heeft in Flagey en La Maison qui Chante. Flagey Academy streeft ernaar dat de jongeren aan het einde van hun opleiding een pre-professioneel niveau behalen zodat ze de mogelijkheid hebben om hogere muzikale studies aan te vangen.


Voor meer informatie kan je terecht bij Silke Vandaele, coördinator van Flagey Academy :
fa@flagey.be | 02 641 10 89