fr | en
ticketshop become a friend
Louise van den Heuvel Quartet ‘Sonic Hug’ / Thomas Geuens

Louise van den Heuvel Quartet ‘Sonic Hug’

album release: Sonic Hug (2024, W.E.R.F. Records)

De jonge Nederlandse Louise van den Heuvel is bezig aan een onstuitbare opmars. Die leidde tot een carte blanche die ze aangreep om een volledig nieuw kwartet bij elkaar te brengen, met jonge muzikanten die momenteel elk hun stempel nalaten op de Belgische jazz. Kortom: wil je weten wat er NU gebeurt, dan moet je Sonic Hug horen.

Het is meteen een persoonlijk project voor deze artieste, die herinneringen gebruikte voor nieuwe composities die ze zal brengen met medemuzikanten die haar inspireren. Hendrik Lasure (schntzl, An Pierlé Quartet, solo) is een van de meest gevraagde en gelauwerde muzikanten van zijn generatie. De Ierse rietblazer Sam Comerford (Thunderblender, warm bad, Augusto Pirodda) is al net zo opvallend aanwezig in uiteenlopende contexten. Sluitstuk is drummer Daniel Jonkers, bekend van o.m. Profound Observer, en ook actief in talloze hoeken van het jazzspectrum.

Deze kersverse band werkt momenteel aan een album dat voorgesteld wordt tijdens de tournee. Van den Heuvel lonkt naar eigen zeggen naar het Hoge Noorden, met bands als ADHD als inspiratie, maar er zal ongetwijfeld ook heel wat groove in zitten. En veel verbeelding, dat kan met deze muzikanten moeilijk anders. Iets om naar uit te kijken!

Flagey, JazzLab

Louise van den Heuvel 'Sonic Hug' — album teaser