fr | en
ticketshop become a friend

Goed bewaarde winkelinterieurs in Brussel

Stadswandeling [NL]

Winkelinterieurs worden vaak in een nieuw jasje gestoken, om de mode van de tijd te volgen of om te voldoen aan nieuwe opgelegde normen. Maar soms blijft de tijd stilstaan en wordt een winkelinterieur lange tijd bewaard. Gelukkig maar, want vaak barsten deze winkels van de charme en brengen ze klanten in verwondering. Sommige winkelinterieurs hebben een bijzonder ontwerp, in andere werden materialen gebruikt die vandaag zeldzaam zijn. Ze zijn uniek en op maat van de ruimte gemaakt. De interieurs overleefden vele generaties en zijn zo tot ons erfgoed gaan behoren. Het is pas wanneer een vertrouwd waardevol interieur verdwijnt, dat buurtbewoners het gemis voelen.

Naar aanleiding van het boek ‘Goed bewaarde winkelinterieurs’ gaan we op stap in het centrum van Brussel en ontdekken we welke oude winkelinterieurs vandaag nog bestaan. Boek én wandeling willen eigenaars, klanten en de overheid sensibiliseren om dit kwetsbare erfgoed te koesteren én te bewaren.

De stadstour is afgelopen om 13:00. Nadien kan je naar het concert met Brussels Philharmonic in Flagey: 'Carmina Burana'. We hebben een voordelig combiticket voor de stadstour en het concert. 

Flagey, Muntpunt, Brussels Philharmonic, Korei Guided Tours


Deze wandeling werd ontwikkeld in samenwerking met Katherine Ennekens, schrijfster van het boek “Goed bewaarde winkelinterieurs”, 2023, Luster.


Je hebt misschien ook interesse in :