fr | en
ticketshop become a friend
Celebrating Peatlands / Christiana Jane Herringham

Veengebieden in de Schijnwerpers

een avond vol kunst & muziek

Kom op donderdag 30 mei om 18.00 uur naar Flagey en ontdek meer over veengebieden!

Veengebieden zijn unieke waterrijke ecosystemen die een cruciale rol spelen bij zowel het verzachten van als het aanpassen aan de klimaatcrisis. Ze slaan aanzienlijke hoeveelheden koolstof op, filteren en houden zoet water vast, en bieden habitat aan diverse planten- en diersoorten.

Het evenement laat het verband zien tussen veengebieden en kunst, met een fototentoonstelling, pianoconcert en geluidsperformance, die geïnspireerd zijn door en een eerbetoon zijn aan veengebieden over de hele wereld.

Wetlands International Europe


Serge Giacomotto begon op 9-jarige leeftijd piano te leren in het Conservatoire Municipal du centre de Paris. Hij kreeg les van Igor Lavrov, Valery Sigalevitch en Claudio Chaiquin tot hij op 18-jarige leeftijd naar Londen verhuisde. Zonder piano of leraar in Londen oefende hij 's nachts alleen en deed alsof hij muziek studeerde om gebruik te kunnen maken van de oefenruimtes van zijn universiteit. Serge's repertoire reikt van Bach tot Prokoviev, met een bijzondere waardering voor romantische muziek. Dit is zijn tweede concert ter ondersteuning van Wetlands International Europe.

Jasmina Al-Qaisi is een dichteres die schrijft voor stem en papier. Ze articuleert taal en voert deze uit met geluid, voedsel of zorgpraktijken naar onbeheersbare vormen van literatuur. Als ze met geluid schrijft, vervormt Jasmina zich in niet-bestaande institutionele vormen, bedenkt ze nieuwe wegen, gaat ze relaties aan met zowel menselijke als niet-menselijke entiteiten, en zendt ze tijdelijk uit op openbare radio's.

Kevin Feytons groeide op in het Belgische platteland, omringd door de pracht van de natuur. Zijn passie voor het buitenleven ontwaakte al op jonge leeftijd. Rond zijn 20e jaar ontvlamde deze passie in een ware roeping: hij besloot het adembenemende natuurschoon vast te leggen met zijn camera, om het te delen en mensen te overtuigen van de unieke en onvervangbare schoonheid ervan in een wereld die snel verandert. Op zoek naar prachtige landschappen en het natuurlijke gedrag van dieren, hoopt hij bij te dragen aan het behoud van onze mooie planeet.