fr | en
ticketshop become a friend
Tania Giannouli Trio / Savvas Lazaridis

Tania Giannouli Trio

album presentation: In Fading Light (2020, Rattle)

Oed, trompet en piano. Het is een bijzondere combinatie, maar ook de succesformule van de Griekse pianiste en componiste Tania Giannouli, die recent nog genomineerd werd voor de prestigieuze German Jazz Award 2021. Het samenbrengen van deze instrumenten zorgt voor prachtige texturen, intrigerende klankkleuren en een sterke emotionele zeggingskracht. De muziek van het trio vertolkt Giannouli’s boodschap van ‘hoop, schoonheid en kunst’ en situeert zich tussen volksmuziek en moderne jazz, met zowel mediterrane als oosterse invloeden.

Flagey


Er zijn lange tijd geen blije samenkomsten meer geweest. Het beeld past bij het huidige tijdsbesef. Het leven kan hard zijn voor velen van ons. Daarom hebben we hoop, schoonheid en kunst nodig, juist nu. Tania Giannouli.

In Fading Light is wederom een zeer bijzonder album van de buitengewoon getalenteerde Giannouli die in gezelschap van de al net zo rijk getalenteerde Polyzogopoulos en Tapakis de prachtigste muzikale landschappen weet te creëren. Written in Music