fr | en
ticketshop become a friend
Gare Maritime / C. Dardenne

Visite de l'atelier de Philippe Vandenberg à Molenbeek et découverte de la Gare Maritime.

Ontdek voor het concert een stukje Brussel!

Onze gids en architect, Kjell Keymolen, neemt ons mee op een rondleiding door het monumentale en adembenemende Maritiem Station. Dit onlangs gerestaureerde gebouw is een stad in een stad waar het nooit regent. De gigantische zalen, 175 meter diep, rusten op slanke gietijzeren zuilen die versierd zijn met Art Nouveau-elementen. Het station, gebouwd tussen 1902 en 1908, was destijds het grootste goederenstation van Europa. Architect Jan de Moffarts (JDMA) voerde de restauratie uit in samenwerking met Bureau Bouwtechniek. Neutelings Riedijk Architecten, bekend van MAS Antwerpen, voegde nieuwe elementen toe die prachtig passen.

Na deze ontdekking neemt de gids u mee naar het atelier van Philippe Vandenberg, dat zich vlakbij de site van Tour & Taxis bevindt.

De tekeningen en schilderijen van Philippe Vandenberg (1952-2009) roepen de mensheid ter verantwoording. Zijn werk is ontroerend, provocerend en tot nadenken stemmend. De strijd van de mens met zichzelf en met anderen staat centraal in zijn werk. Deze strijd wordt altijd kritisch weergegeven. Soms met mededogen, maar altijd afgebeeld in rijke kleuren en met een vleugje humor. In 2020 werd in BOZAR een tentoonstelling aan de kunstenaar gewijd.

Johannes Muselaers, hoofd van de collecties, neemt ons mee naar het atelier van deze geëngageerde kunstenaar. Dit is een unieke gelegenheid om u onder te dompelen in zijn kunst en de wereld en de omgeving van Philippe Vandenberg te leren kennen.

Flagey, Muntpunt, Brussels Philharmonic, Korei Rondleidingen