fr | en
ticketshop become a friend
Flagey Piano Days 2023

Flagey Piano Days 2023

Voor deze feestelijke tiende editie van de Flagey Piano Days zijn we opnieuw trots om pianisten met wereldfaam te presenteren – denk aan Jonathan Fournel, Boris Giltburg, Lukaš Vondraček – en groeiende talenten ontsproten uit de vruchtbare samenwerking tussen Flagey en de Koningin Elisabethwedstrijd.

Gedurende vijf bijzonder intense dagen vermengen talenten uit de hele wereld muzikale klassiekers met andere invloeden. Onder hen Buşra Kayıkcı, Claire Huangci, Tamara Stefanovich en Mirabelle Kajenjeri die hun artistieke grenzen verleggen en ons meevoeren in hun kleurrijke en boeiende wereld.

Naast de traditionele recitals verkent het festival ook de dynamiek en emotie van jazz, te beginnen met een concert door de grote Zuid-Afrikaanse pianist Abdullah Ibrahim. Deze editie is bovendien de gelegenheid om een eerbetoon te brengen aan Sergei Rachmaninov en zijn 150ste verjaardag met drie concerten.

En tot slot, om virtuositeit en overdracht met elkaar te verzoenen, genieten we van het concert uitgevoerd door Elisso Virsaladze, een uitzonderlijke performer en gepassioneerde docente. Zo veel moois...

Programma