fr | en
ticketshop become a friend
/ Brussels Short Film Festival 2023

Nationale Competitie 3

Brussels Short Film Festival 2023


Marée Haute (Noha Choukrallah)
BE - 2022 - fictie - kleur - 18'46'' - Frans OV - NED/ENG OND
met Bérangère Mc Neese, Guillermo Guiz, Flavie Dachy

Hannah, een Engelse immigrante, gaat scheiden van Jean, de vader van haar dochter Thea. Op het eerste zicht verloopt de scheiding goed. Maar Hannah worstelt met een vloed van (her)gevoelens.

The Chromakey Man (William Samaha)
BE - 2023 - fiktie - kleur - 13'43'' - Engelse OV - FRE/NED OND
met Alexander Arnold, Camille Voglaire, Vincent Santamania 

Dan heeft er altijd van gedroomd om acteur te worden, maar eindigde als technicus op de sets van kaskrakers. Hij is gefrustreerd en ten einde raad wanneer zijn enige bondgenoot Sara, de kostuumontwerpster, hem een auditie aanbiedt die alles zou kunnen veranderen. Maar plotseling worden zijn trots en gebrek aan zelfvertrouwen zijn enige vijanden voor zijn droom.

Bazigaga (Jo Ingabire Moys)
BE - 2022 - fiktie - kleur - 13'43'' - Kinyarwanda OV - FRE/NED/ENG OND
met Eliane Umuhire, Ery Nzaramba, Roger Noël Ineza, Maély Mahavande

1994, Rwanda. Terwijl de genocide woedt, neemt Bazigaga een vader en dochter op die gezocht worden door de milities. De milities willen de vader van het gezin, Karambe, en willen alles doen om hem terug te krijgen.

Altijd Zomer (Maarten Loix)
BE - 2023 - fiktie - kleur - 19'46'' - Nederlands OV - FRE/ENG OND
met Tom Vermeir, Flo Martens

Een vader en dochter brengen samen het weekend door. Beiden hebben geheimen en zijn niet transparant met elkaar, maar ze zijn zeer toegewijd en teder. De reacties van de vader zijn berekend om niet te laten zien wat hij werkelijk doet, maar wat is het plan van zijn dochter? 

Se dit d'un cerf qui quitte son bois (Salome Crickx)
BE - 2023 - fiktie - kleur - 19'51'' - Frans OV - NED/ENG OND
met Lara Ceulemans, Fabienne Lichtert, Raphaëlle Damilano, France Bastoen, Bernard Sens, Arthur Marbaix, Louis Marbaix, Fabienne Maringuet, Alexandre Trocki, Marie-Charlotte Siokos, Emeline Billat, Eno Krojanker 

Vandaag is de 167e jaarlijkse rui, een ceremonie die alle generaties samenbrengt om ideologische vernieuwing te bevorderen. Dit jaar is het de beurt aan Ben en zijn ouders om deze mooie familietraditie te vieren.

Flagey, Brussels Short Film Festival