fr | en
ticketshop become a friend
Vandana Shiva

An evening with Vandana Shiva (in het Engels)

Tien jaar na haar laatste bezoek aan België, keert Vandana Shiva terug naar Brussel. Deze wereldberoemde Indiase activiste werkt al meer dan 40 jaar aan kwesties als duurzame landbouw en de bescherming van de biodiversiteit.

De laatste jaren zijn de technieken voor genetische modificatie sterk geëvolueerd. In deze context staat de Europese Unie op het punt twee cruciale wetgevingsvoorstellen voor de toekomst van onze landbouw te publiceren. Wat zijn de uitdagingen voor onze gezondheid, onze rechten en ons voedsel?

Van de nieuwe generatie GGO's tot de zaadhandel, Vandana Shiva wijst ons op de risico's en geeft ons haar visie op een wenselijke toekomst. Haar toespraak wordt gevolgd door een uitwisseling met een panel van Belgische sprekers.

Vandana Shiva

Vandana Shiva, oprichtster van de Navdanya-organisatie, wordt geïdentificeerd als een van de zeven machtigste vrouwen ter wereld (Forbes Magazine, 2010). In 1993 ontving ze naast vele andere onderscheidingen de Alternatieve Nobelprijs "voor het plaatsen van vrouwen en ecologie in het hart van het moderne ontwikkelingsdiscours".