fr | en
ticketshop become a friend
Vlaams Radiokoor / Wouter Van Vaerenbergh

In Memoriam

Vlaams Radiokoor

Het Vlaams Radiokoor heeft altijd al een speciaal plekje in het hart gehad voor muziek van de eigen tijd - en al helemaal als die uit eigen land komt. In dit programma brengen we een hommage aan de ‘godfather’ van die Vlaamse koormuziek, Vic Nees.

De band met amateurkoren was erg belangrijk voor Nees - en is dat nog steeds voor het Vlaams Radiokoor. Voor deze productie delen we het podium dan ook graag met enkele van die vele fantastische amateurkoren uit Vlaanderen!

Vic Nees was niet alleen jarenlang chef-dirigent van het Radiokoor, maar groeide ook uit tot een van onze meest gewaardeerde componisten. In 2013 overleed Vic, maar in zijn muziek blijft hij verder leven. En ook de muziek van Wim Henderickx en Urmas Sisask, van wie we nog maar pas afscheid moesten nemen, houdt deze bijzondere componisten dicht bij ons.

In de geest van Vic en Wim, die jong talent stimuleerden en koesterden, lanceerde Koor&Stem in 2020 samen met het Radiokoor, het Europees Muziekfestival voor de Jeugd en ComAV de eerste editie van de compositiewedstrijd Vic Nees. De winnaars van de tweede editie krijgen een plek in dit programma en een opname van hun werk. Bovendien krijgt het Radiokoor per concert versterking van lokale amateurkoren - de Vlaamse koormuziek is alive and kicking!

Flagey, Vlaams Radiokoor, Koor & Stem