fr | en
ticketshop become a friend
Product May Contain + EABS / Mateusz Piechuta + olabodnarvs 7 POZIOM

Product May Contain + EABS

Polish Jazz Night

EABS, een acroniem voor Electro-Acoustic Beat Session, is een fenomeen. De groep komt uit Wroclaw en weet op meesterlijke wijze Poolse jazz te vermengen met eigentijdse urban genres.

Deze getalenteerde Poolse artiesten hebben de afgelopen maanden het podium gedeeld met de groep Jaubi. Voor hun eerste concert in België zal EABS echter optreden zonder het Pakistaanse kwartet, om hun nieuwste album 2061 (Astigmatic Records, 2022) te presenteren.

Met als inspiratie het jaar van de terugkeer van de komeet van Halley, zweeft 2061 door een constellatie van genres, waaronder jazz, elektronica en hiphop. Met gedurfde creativiteit combineert EABS elementen van trap en drill in hun composities. Deze kosmische creatie maakt niet alleen een gewaagd muzikaal statement, maar fungeert ook als een politiek manifest en belichaamt de filosofie van EABS van 'reconstruction from deconstruction'.

Support act: Product May Contain
Product May Contain is een Pools trio (Grand Prix op Jazz nad Odrą 2023) van ambitieuze jonge muzikanten. Hun brede scala aan invloeden omvat invloeden uit folk, ambient, geïmproviseerde muziek en kamermuziek - gecombineerd met unieke geluiden van vibrafoon, contrabas en etnische percussie-instrumenten (waaronder kamerplanten). Hieruit ontstaat originele en persoonlijke muziek, waarin ze op zoek gaan naar schoonheid in de ambiguïteit van onze turbulente tijden.

Flagey, Polish Institute Brussels