fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Philharmonic & Kazushi Ono - DREAMS 2023 / Wouter Van Vaerenbergh

Elgar : Symphony No. 1

Brussels Philharmonic, Michael Barenboim, Andrew Manze

Edward Elgar en Ralph Vaughan Williams: zonder twijfel twee van de meest geliefde en nog steeds bijzonder populaire componisten uit het Verenigd Koninkrijk - en dirigent Andrew Manze kent hen als geen ander.

In 1938 zette Vaughan Williams enkele beroemde verzen uit Shakespeares The Merchant of Venice op muziek: Serenade to Music was een groots opgezette compositie, geschreven voor symfonisch orkest en 16 specifieke vocale solisten. Vaughan Williams maakte ook enkele alternatieve versies, waarin hij de poëzie die zo diep raakt in het origineel perfect weet te bewaren - en al zeker in de versie voor solo viool en orkest. Solist Michael Barenboim brengt daarna het Vioolconcert van Robert Groslot, die even inventieve muziek schrijft als zijn twee Engelse collega’s in dit programma.

De Enigma Variaties, Land of Hope and Glory, zijn Celloconcert: Edward Elgar schreef muziek die in het collectieve geheugen gegrift staat. Is het de manier waarop hij fantasie en poëzie wist te vatten, of de emotionele intensiteit waar je amper de vinger op kan leggen maar die je vol in het hart raakt? Wat zijn geheim ook was, hij bundelde al zijn kunnen in een monumentale Eerste Symfonie.

Flagey, Brussels Philharmonic

Edward Elgar: Sinfonie Nr. 1 As-Dur mit Andrew Manze | NDR Radiophilharmonie

Je hebt misschien ook interesse in :