fr | en
ticketshop become a friend
Liberski, Osby, Grenadier, Waits / Johan Jacobs / / Juan Hitters / Emra Islek

Liberski, Osby, Grenadier, Waits

Casimir Liberski, artist-in-residence van het Brussels Jazz Festival, krijgt carte blanche voor drie projecten. Voor zijn eerste performance omringt de Brusselse pianist en klavierspeler zich met grote namen uit de Amerikaanse jazz: Greg Osby, Larry Grenadier en Nasheet Waits. We zijn benieuwd naar het gloednieuwe repertoire dat Liberski speciaal voor dit quartet componeerde.

Greg Osby moest en zou er bij zijn, want ik droom al jaren van een samenwerking met hem. Ik heb hem voor het eerst ontmoet toen hij samen met mijn mentor Masabumi Kikuchi het duoalbum Beyond All opnam. Greg is een vernieuwende geest in de Black American Music en een van de grote levende meesters van de altsaxofoon. In de jaren 80 richtte hij mee het M-Base collectief op, met onder meer Steve Coleman. Dat was een van de laatste stromingen die de jazz het meeste hebben beïnvloed, net zoals bebop dat 40 jaar eerder deed. Greg speelt echt subliem : met een volledige vrijheid en een adembenemende technische beheersing. Hij heeft zijn stempel gedrukt op een hele generatie muzikanten.

Larry Grenadier speelt bas. Ik speelde vroeger met hem en mijn andere mentor, Ornette Coleman, in Colemans loft in New York. Ik ken Larry al jaren. We komen elkaar vaak tegen in de kleedkamers na de concerten van mijn jeugdvriend Brad Mehldau.

Nasheet Waits was een van de eerste drummers met wie ik speelde na mijn aankomst in New York in 2008. Nasheet had een studio in Westbeth waar we regelmatig jamden. Toen ik hem ontmoette, maakte hij deel uit van het Andrew Hill Trio. Hij is een van de populairste jazzdrummers op dit moment. Met hem muziek maken is altijd een plezier.”

Flagey

Brussels Jazz Festival 2024
Brussels Jazz Festival 2024

Je hebt misschien ook interesse in :