fr | en
ticketshop become a friend
Hôtel Van Eetvelde

Bezoek Van Eetveldehuis & wandeling in de squareswijk

Stadswandeling [NL]

Riant welbehagen aan de Squares

Victor Horta bouwde op nr. 4 van de Palmerstonlaan een van zijn meest gedurfde woningen. Bouwheer was Baron Van Eetvelde, die een riante woning wilde - en als progressief liberaal liet hij die ontwerpen door Victor Horta. Het huis, gebouwd in 1895 en intussen UNESCO werelderfgoed, heeft een luxueus interieur dat baadt in een zee van licht en kijkt uit over de vijvers van St. Joost, waardoor het lijkt alsof men in een Engels park woont. 

Daarna wandelen we langs de pittoreske vallei van de Maalbeek, doorheen de Squareswijk. Bij het bouwen van deze week eind 19de eeuw werd ingespeeld op de wensen van de burgerij: de eengezinswoning weerspiegelde de standing van de bewoners . Bijna elke gevel van de wijk, in welke stijl ook gebouwd, ademt een persoonlijkheid en een bestudeerde elegantie uit. 

De schilderachtige architectuur van deze huizen en de belangrijke Art Nouveau ontwerpen die in de wijk staan, gaan perfect samen met de uitzonderlijke aanwezigheid van een stukje natuur midden in de stad.

Flagey, Muntpunt, Brussels Philharmonic, Korei Guided Tours


Je hebt misschien ook interesse in :