fr | en
ticketshop become a friend
Baltic Sea Philharmonic / Bernd Possardt

Nutcracker Reimagined

Baltic Sea Philharmonic

Met "Nutcracker Reimagined" nemen het Baltic Sea Philharmonic en Kristjan Järvi het publiek mee naar een sprookjeswereld met Tchaikovsky's magische muziek als middelpunt. Järvi's nieuwe arrangement van de Notenkraker voltooit zijn trilogie van Dramatic Symphony-aanpassingen van Tchaikovsky's balletten, na Zwanenmeer en Doornroosje.

Deze frisse herwerking toont minder bekende nummers uit de Notenkraker naast de beroemde dansen en bevat fantasierijke herorkestraties samen met nieuw gecomponeerde muziek tussen de delen. De andere stukken op het programma van vanavond, waaronder Grieg's Pianoconcerto en Järvi's Ascending Swans, dat is gebaseerd op het 'Lied van lof' uit Sibelius's Zwaanwitte Suite, omringen en vermengen zich met de Notenkraker om een naadloze stroom van muziek te creëren.

Tchaikovsky's fantasiewereld vormt de basis van een transformerende ervaring, een seizoensgebonden concert doordrenkt van Noordse magie. "Als het concert begint, willen we het publiek in een droomachtige toestand brengen," zegt Järvi. "En na het ervaren van een ongelooflijke mix van muziek en drama, en zich onderdompelend in de sprookjeswereld van de Notenkraker, zullen ze ontwaken als veranderde individuen, alsof ze zichzelf opnieuw hebben uitgevonden."

Flagey, Vertretung des Landes Mecklenburg-Vorpommern bei der Europäischen Union