fr | en
ticketshop become a friend
L'Hôtel Max Hallet / Het Hotel Max Hallet

Het Hotel Max Hallet en Art Nouveau wandeling in de buurt

Stadswandeling [NL]

We beginnen met een wandeling in de buurt van het Hotel Max Hallet. In de straten die vanaf de Louizalaan naar de Vijvers van Elsene lopen voert de Art Nouveau de boventoon voor de huizen die tijdens de vorige eeuwwisseling werden gebouwd. De architecten Ernest Blerot en Ernest Delune waren qua talent aan elkaar gewaagd en bouwden elk, rond deze vijvers, meer dan een dozijn huizen.

Na deze kennismaking bezoeken we het Hotel Max Hallet. Dit herenhuis aan de Louizalaan werd door Victor Horta tussen 1903 en 1905 gebouwd. Hij kreeg hiervoor de opdracht van Max Hallet, een socialistisch advocaat, politicus en vriend en zijn vrouw, Mvr. Timberman, dochter van een rijke, liberale familie.

Het huis werd opgetrokken op een perceel van 14 meter breed dat toebehoorde aan de schoonvader van Max Hallet. Dit huis vormt een belangrijke schakel tussen Horta’s periode voor de eeuwwisseling en wat hij nadien bouwt.

Het gebouw werd volledig beschermd in 1975 en sinds 2001 werd het huis in verschillende etappes gerestaureerd waardoor het zijn oorspronkelijke bestemming terug heeft gekregen als een receptieruimte voor gasten. De eigenaars van het huis zijn gepassioneerd door het werk van Victor Horta en doen er alles aan om het zo goed mogelijk te bewaren.

De stadstour is afgelopen om 16:30. Nadien kan je naar het concert met Brussels Philharmonic in Flagey: 'Kalliwoda & Mendelssohn'. We hebben een voordelig combiticket voor de stadstour en het concert. 

Flagey, Muntpunt, Brussels Philharmonic, Korei Guided Tours


Je hebt misschien ook interesse in :