fr | en
ticketshop become a friend
MIX - La Royale Belge / Serge Brisson

Mix – Voormalige Royale Belge

Stadswandeling [NL]

Het perfect kruisvormige gebouw in Cortenstaal met een compleet beglaasde sokkel wekt de indruk dat het op het water drijft. Het gebouw is ontworpen in nauwe relatie met het landschap. Het iconische kantoorgebouw werd gerenoveerd door Caruso St John Architects, Bovenbouw Architectuur en in samenwerking met DDS+.

Een groot deel van het gebouw werd herdoopt tot MIX en maakt zijn nieuwe naam helemaal waar! Je vindt er een viersterrenhotel met 140 kamers en 40 studio’s, een grote gym en wellness met 2 zwembaden, een co-workingspace, 3 restaurants en vergader- en evenementenzalen.

Het ontwerp voor de binneninrichting werd toevertrouwd aan L’Atelier Lionel Jadot. Jadot nam voor dit project maar liefst 52 andere ontwerpers onder de arm. Hij werkte hievoor samen met heel wat designers die bij Zaventem Ateliers actief zijn en nodigde nog andere Belgische en internationale ontwerpers uit om samen tot een interessant geheel te komen.

Op die manier werd dit iconische gebouw nieuw leven ingeblazen…een ontdekking waard!

De stadstour is afgelopen om 16:30. Nadien kan je naar het concert met Brussels Philharmonic in Flagey: 'Scelsi'. We hebben een voordelig combiticket voor de stadstour en het concert. 

Flagey, Muntpunt, Brussels Philharmonic, Korei Guided Tours


Je hebt misschien ook interesse in :