fr | en
ticketshop become a friend
Ciné-soupe

Korte films programma

Ciné-soupe

Ciné Soupe, al 14 jaar in België georganiseerd door de vzw BahVoyons, is een reizend programma voor internationale kortfilms, een formaat dat ondervertegenwoordigd is op het witte doek. Ook dit jaar heeft Ciné Soupe weer alles uit de kast gehaald om je een verrukkelijk programma van kortfilms over verschillende thema's en technieken voor te schotelen, om samen met vrienden of familie van te genieten. 

Kom voor dit nieuwe seizoen genieten van korte films die je meenemen op verrukkelijke avonturen in het gezelschap van grappige en ontroerende personages!

Cineflagey by Cinematek & Kinograph


Bonjour Monsieur (Joséphine Gobbi)
FR - 2020 - fictie - kleur - 0:04 - FR OV
In het park laat iedereen zijn hond uit, behalve de tuinman, die er geen heeft.

The Silent Echo (Suman Sen)
IN/FR - 2021 - fictie - kleur - 0:16 - OV FR OND
We gaan op weg om een groep kinderen te ontmoeten die in de Nepalese bergen leven, gedreven door een gedeelde passie: zingen.

Brin de Causette (Elisa Baudy, Bradley Lejeune)
FR - 2021 - fictie - kleur - 0:07 - OV FR
Een tedere intergenerationele vertelling over het thema sociale angst, geproduceerd door studenten van de Georges Méliès-school.

Hyperstition (Stéphane Chis, Maxime Chuchana)
FR- 2021 - fictie - kleur - 0:06 - OV FR
Twee bijgelovige mensen, twee parallelle levens en een vreemde dag waarop ieders kleine spelletjes de macht hebben om het lot te veranderen.

Au revoir Jérôme (Chloé Farr, Gabrielle Selnet, Adam Sillard)
FR- 2021 - fictie - kleur - 0:07 - OV FR
Au revoir Jérôme!, een animatiefilm van de school Gobelin in Parijs, is een ware ode aan de jaren '70, een verhaal over liefde en liefdeloosheid, de evolutie van een gevoel in tijd en ruimte.

Boom (Romain Augier, Laurie Pereira de Figueiredo)
FR- 2022 - fictie - kleur - 0:07 - OV FR
Een paar onhandige vogels doen hun best om hun eieren te beschermen tegen een vulkaanuitbarsting. Een eigenzinnige film waar jong en oud om kunnen lachen.

Oasis (Justine Martin)
CA - 2022 - documentaire - kleur - 0:14 - OV FR OND
In deze documentaire portretteert Justine Martin op tedere en menselijke wijze de relatie tussen tweelingen aan het begin van hun adolescentie.

Tourist Trap (Vera van Wolferen)
NL - 2020 - fictie - kleur - 0:02 - OV  FR OND
Deze korte film, volledig gemaakt in stop motion, is een satire op een samenleving die gebaseerd is op toerisme en choqueert ons met zijn betekenisvolle einde.

The Record (Jonathan Laskar )
CH - 2022 - fictie - keur - 0:09 - OV FR
Deze animatiefilm is zowel qua vorm als verhaal betoverend en herinnert ons aan de universaliteit van muziek, de rijkdom ervan en de herinneringen die het bij ons allemaal oproept.

Tu demanderas à ta mère (Juliette Allain)
FR - 2020 - fiction - couleur - 0:07 - OV FR
Juliette Allain neemt ons met humor en nauwkeurigheid mee in de overpeinzingen van een vader die geconfronteerd wordt met de vragen van zijn dochter en de taboes die daaruit voortvloeien.