fr | en
ticketshop become a friend
Peter Mertens / Stefaan Van Parys

Muiterij, hoe onze wereld kantelt

Voorstelling (in het Frans) van het nieuwe boek van Peter Mertens

In Vlaanderen was het nieuwe boek van Peter Mertens al een groot succes. Begin maart komt het eindelijk uit in het Frans. De Franse uitgever « Editions Agone » en uitgeverij EPO presenteren Mutinerie, de Franse versie van Muiterij, op dinsdag 5 maart in Studio 4 in Flagey. Het wordt een bruisende avond met interessante gasten, multimedia-inhoud en muziek (programma volgt). De avond is enkel in het Frans.

Over het boek

Muiterij neemt ons mee op een krankzinnige reis achter de schermen van de macht: van voedselspeculatie tot torenhoge rentetarieven en de superwinsten van de olie-industrie.

Het kompas? De eenvoudige dingen: een gezonde maaltijd, betaalbare rekeningen, een degelijk inkomen, een leefbare omgeving.

Muiterij reist de wereldzeeën af om banden te smeden tussen koffieboeren, lithiummijnwerkers en mensen die niet langer onder het juk van de dollar willen leven.

Muiterij geeft een stem aan degenen op het benedendek van het schip. In het noorden én het zuiden. Een verfrissende kijk op de kantelende wereldverhoudingen.

Muiterij is niet alleen een boek, het is ook een multimediaproject, te ontdekken op www.petermertens.be (NL) en www.mutinerie.be (FR)