fr | en
ticketshop become a friend
Oliver Stone

Oliver Stone : eregast op het 16e Millenium Festival

Het Millenium Festival is verheugd Oliver Stone te verwelkomen als eregast voor de 16e editie. Als emblematische figuur van de Amerikaanse cinema opent Oliver Stone het festival dit jaar op 15 maart in Flagey. Dit is de openingsavond van het festival, waarna Oliver Stone de ereprijs van het festival in ontvangst zal nemen.

Hij zal ook een exclusieve Masterclass geven over zijn oeuvre. Oliver Stone, beurtelings regisseur, scenarioschrijver, producent en acteur, maakt deel uit van het filmpantheon in zowel de fictie- als de documentairewereld. Hij is een toegewijd kunstenaar en onderscheidt zich door zijn onverzadigbare zoektocht naar de waarheid.

Het ontmaskeren van hypocrisie, het opsporen van politieke onwaarheden, het doorgronden van de werkelijkheid vanuit alle hoeken en gaten zonder zelfgenoegzaamheid of gratuite provocatie - dit zijn de ethische richtlijnen die de indrukwekkende carrière van Oliver Stone hebben gekenmerkt. Van zijn trilogie over Vietnam (Platoon, Born on the 4th of July en Heaven and Earth) tot JFK (een fictieve film die hij 30 jaar later herzag met de documentaire JFK Revisited: Through the Looking Glass) en Snowden, evenals de vele allianties die hij heeft gesloten met andere regisseurs van onbetwist talent (Alan Parker's Midnight Express, Brian de Palma's Scarface, Milos Forman's Larry Flynt), is Stone niet bang om de zelfingenomenheid van een bepaalde gevestigde orde te beledigen of een gevestigde orde te verstoren. Oliver Stone's nieuwste film Nuclear Now wordt op het festival vertoond.

Omdat het aantal kaarten voor de hele openingsavond van het festival beperkt is, nodigen we je uit om nu te reserveren.

Millenium Festival

In het kader van

Festival Millenium