fr | en
ticketshop become a friend
Choeur de l'ULB

Mozart: Requiem Kv 626

Quartz Ensemble, Choeur de l'ULB

Het Choeur de l'ULB en het Quartz Ensemble, onder leiding van Thierry Vallier, bundelen hun krachten om een prachtige interpretatie van Mozarts iconische Requiem in d mineur te brengen. Dit meesterwerk, doordrenkt met harmonische pracht en melodische diepte, genereert een symbolische kracht die ongeëvenaard is in het koorgenre.

Het Requiem in d klein, een van Mozarts meest geliefde en ontroerende composities, blijft tot op de dag van vandaag een bron van bewondering. Oorspronkelijk gecomponeerd in 1791, werd het werk achtergelaten in onvoltooide staat na Mozarts vroegtijdige overlijden. Toch werden de ontbrekende delen voltooid door zijn toegewijde studenten. De muzikale pracht, expressieve kracht en diepgaande spiritualiteit weven zich door de dramatische en meditatieve passages van dit stuk. Met betoverende melodieën en weelderige harmonieën biedt het een onvergetelijke luisterervaring die sinds zijn creatie wereldwijd publiek fascineert, een testament van Mozarts tijdloze muzikale genie.

Dit bijzondere concert dient als een bron van steun voor Solidarité Logement, een organisatie die zich inzet tegen dakloosheid en zich wijdt aan het creëren van huisvestingsmogelijkheden om kwetsbare individuen te helpen bij hun sociale en psychologische integratie.

Choeur de l’ULB en Solidarité Logement slaan de handen ineen voor een avond van prachtige muziek en een nobel doel.

Chœur de l’ULB, Solidarité Logement