Coronavirus in België: Flagey sluit de deuren voor het publiek voor onbepaalde duur. Meer informatie
/ JC Graas

Lithuanian Ensemble Network, Centre Henri Pousseur & Vykintas Baltakas

Festival Images Sonores

Van oktober tot december 2017 stelt het Centre Henri Posusseur - de Luikse studio voor elektronische muziek die in  1970 door Henri Pousseur en Pierre Bartholomée werd opgericht - de 19e editie van het festival Images sonores voor. Uniek in zijn soort wijdt het festival zich bijna volledig aan het genre van de gemengde muziek, waarbij de verbinding tussen instrumentale en elektronische klanken centraal staat. 

Het festival stelde dit jaar 6 concerten voor, in Luik (Théâtre de Liège, Musée de la Boverie en bij Monos Art Gallery) en in Brussel. Het concert in Flagey sluit de editie 2017 af.

Voor dit slotconcert van het festival Images Sonores 2017 en in het kader van het 15-jarig bestaan van het samenwerkingsakkoord tussen Litouwen en de Franse Gemeenschap van België, slaan Vykintas Baltakas en het Lithuanian Ensemble Network de brug tussen muziek en technologie. Aan bod komen diverse muziekwerken van Litouwse en Waalse componisten, waaronder Music of Falling Sounds voor viool, video en elektronica van Vykintas Baltakas en de creatie van Simply Human & Black Panthers van Stéphane Orlando.

Flagey, Centre Henri Pousseur, Lithuanian Council for Culture, Embassy of the Republic of Lithuania to the Kingdom of Belgium