fr | en
ticketshop become a friend
/ Yngve Olsen Sæbbe

The Psalms Experience – Abandonment

Det Norske Solistkor

Voor dit concert is er een debat 'Wat is vandaag de relevantie van de psalmen?' (gratis voor tickethouders van de themaconcerten op 20.03).


75 psalmen, 3 topkoren, 6 concerten in Studio 4 en in de Ter Kamerenabdij. The Psalms Experience is een uitgebreid moment van reflectie in het hart van het Klarafestival. De concerten, opgehangen aan zes actuele thema’s en aangevuld met lezingen van wereldvermaarde sprekers, peilen naar de essentie van het leven. De psalmen zijn tegelijk religieus én diepmenselijk. De oeroude gedichten vertellen over de condition humaine, over de mens en zijn relatie tot God, het leven en elkaar. Daarom zijn de psalmen universeel, tijdloos en onverwoestbaar. Ze vormen een onuitputtelijke, rijke bron voor spiritualiteit, in welke vorm dan ook. Naast Flagey vinden de concerten ook plaats in de kerk van de Ter Kamerenabdij, een even verrassende als unieke concertlocatie waarin de hemelse (en aardse) muziek uit meer dan acht eeuwen, van Lassus en Palestrina over Bach, Schubert en Brahms tot Michel van der Aa, volledig tot zijn recht komt.

Flagey, Klarafestival, Coexister Bruxelles, El Kalima (Centre chrétien pour les relations avec l'Islam), Ambassade van Noorwegen in Brussel 


Wat betekenen psalmen in onze tijd?
(Espresso, Klara, 2018)

KF18: The Psalms Experience – Trust

Je hebt misschien ook interesse in :