El Sistema - ReMuA/ShAkE / ©ReMuA

El Sistema Centre / Sud : De Superhelden

met het Belgian National Orchestra

Zingende kinderen, componisten en scheppers van de superhelden zingen in koor de verhalen over uitstervende dinosaurussen, binnenvallende sumobaby’s, inspecteurs op fietsen en grappige draken. Eind goed, al goed, dankzij SuperTik, Loup Bomb, Lala en Trivor, en de superhelden-kinderen. Ze worden ondersteund door een orkest van 80 muzikanten van 8 tot 12 jaar, geïnfiltreerd door het super Belgian National Orchestra. Boven hun hoofden verschijnen de tekeningen van de studenten Comics van het ESA-Saint-Luc op een groot scherm.

Flagey, Belgian National Orchestra, ReMuA/ShAkE, ESA Saint-Luc Bruxelles


Wat is El Sistema Belgium? 

Dit jaar geeft het El Sistema Project België, geleid door de asbl ReMuA, opnieuw de kans aan 2000 kinderen om muziek te leren in hun eigen school en in hun eigen omgeving. Het samen beoefenen van zang en/of een instrument geeft ritme en structuur aan het leven van de kinderen waarbij het koor en orkest weerspiegeling en klankbord zijn van een samenleving waar luisterbereidheid, wederzijds respect en een open geest van samenwerken tot ontplooing kunnen komen.

Het El Sistema Project België creëert de mogelijkheid om het eductaieve parcours van de leerlingen zinvol aan te vullen. Ze draagt bij aan hun sociale integratie en biedt hen een artistieke kwaliteitstraining. De steden Brussel en Luik hebben een groeiend aantal leerlingen in muziekklassen onder leiding van ReMuA, in samenwerking met het Flagey, het Belgian National Orchestra en de Brussels Philharmonic.

El Sistema Nord - Musiques épicées : Harissa, Curcuma, Paprika : Teaser