fr | en
ticketshop become a friend
Onze evenementen zijn alleen toegankelijk voor personen die een geldig Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Klik hier om meer te weten
Lean on Pete (Andrew Haigh)

Lean on Pete

Andrew Haigh

Maandelijkse afspraak in Studio 5 : Film Fest Gent stelt films in avant-première voor. Deze keer is het de beurt aan een van de revelaties van het Filmfestival van Venetië 2017.

De 15-jarige Charley arriveert samen met zijn alleenstaande vader Ray in Portland, Oregon. Beiden kijken uit naar een nieuwe start en willen een troebele tijd achter zich laten. Terwijl Ray in een crisis terecht komt, vindt Charley nieuwe vrienden in een lokale renbaan waar hij verantwoordelijk wordt voor een ouder wordend paard Lean on Pete. De eigenaar van het paard, Del, en zijn doorgewinterde jockey Bonnie vullen de leemte in die de afwezigheid van Charleys vader veroorzaakt, totdat hij ontdekt dat Lean on Pete geslacht zal worden. Hij neemt een radicale beslissing en slaat op de vlucht met Lean on Pete, die hij kost wat kost wil redden. Charley neemt het paard mee op een reis doorheen Amerika op zoek naar zijn liefdevolle tante die hij al in geen jaren meer zag. De acteerprestatie van Plummer in Lean on Pete viel ondertussen al in de prijzen. De film geeft ons een medelevende en hartverscheurende blik op het verlangen naar liefde, familie en op de zoektocht naar een eigen plaats in de wereld.

Flagey, Cinematek, Film Fest Gent

In het kader van

Film Fest Gent on Tour