fr | en
ticketshop become a friend
Jaws in Concert Poster
Jaws

"JAWS" live in Concert

Filmvertoning met live uitgevoerde muziek door Brussels Philharmonic, originele soundtrack van John Williams

Een iconische blockbuster én de film die John Williams definitief naam en faam bezorgde (met een Academy Award als ultieme bekroning): ‘Jaws’ deed in de zomer van 1975 bioscoopzalen wereldwijd huiveren, gillen en genieten – niet het minst dankzij de ijzingwekkende soundtrack. De perfecte film dus om met live orkest (opnieuw) te beleven.

Gebaseerd op een best-seller van Peter Benchley en geregisseerd door Steven Spielberg, vertelt de film het bloedstollende verhaal van een kleine kuststad die geterroriseerd wordt door een grote witte haai. Tijdens hét Amerikaanse familie-weekend bij uitstek, the 4th of July, houdt de haai lelijk huis onder de vakantiegangers. Gelukkig staan er drie lokale helden op die het opnemen tegen het witte gevaar en voor een happy ending zorgen.

Ondanks erg moeilijke omstandigheden en grote technische uitdagingen tijdens het draaien werd ‘Jaws’ één van de meest succesvolle films aller tijden, en Spielberg zelf zag de score van Williams als één van de redenen voor dat succes. Een unieke kans dus om deze film met de overrompelende kracht van een live symfonisch orkest te herbeleven.

Meer weten
Jaws in Concert
Meer weten
Jaws

Documents

In het kader van

Openingsmaand