fr | en
ticketshop become a friend
Les petites mains (Rémi Allier)

Wrong Men production

De vier jaargetijden van Cinergie

Cinergie verwelkomt het jonge productiehuis Wrong Men op vrijdag 13 juli. Onder leiding van Benoît Roland en Guillaume Schuermans wil Wrong Men jonge auteurs en regisseurs ondersteunen bij het ontwikkelen en produceren van ambitieuze en eigenzinnige films.

Producent van speelfilms als Préjudice van Antoine Cuypers, Parasol van Valéry Rosier, Dode Hoek van Nabil Ben Yadir en La part sauvage van Guérin van de Vorst of creatieve documentaires (Les années claires van Frédéric Guillaume, Ma voix t’accompagnera van Bruno Tracq) en documentaires van geopolitieke aard (Wrong Elements van Jonathan Littell, Inkotanyi van Christophe Cotteret ; allebei uitgebracht in Flagey). Dit productiehuis ontwikkelt ook tvseries. De kortfilms die we gaan ontdekken kunnen omschreven worden als vreemd, fantastisch of politiek.

Flagey, Cinematek, Cinergie


Osez la macédoine (Guérin Van de Vorst)
met Ingrid Heidersheidt, Ciprian Pantazi, Cathy Grosjean
BE – 2014 – 17’
Een onwaarschijnlijke ontmoeting tussen een karakteriële zakkenroller en een clandestiene immigrant. Het is een verhaal over een schreeuwende baby, de diefstal van handtassen en treinen die alles onderweg verwoesten.

Sparta (Noëmie Nicolas)
met Valentine Cadic, Sandrine Blancke, Elliot Daurat
FR, BE – 2016 – 26’
Een tienermeisje, haar jongere broer en hun moeder doorkruisen en ontvluchten een vijandige regio. Ondanks het gebrek aan alles en de bende plunderaars die op de loer liggen, lijken de kinderen stand te houden. Maar de moeder is aan het eind van haar krachten…

Little Hands (Rémi Allier)
met Emile Moulron Lejeune, Jan Hammenecker, Sandrine Blancke
BE – 2017- 15’
Léo (2 jaar) is de zoon van een fabrieksdirecteur. Wanneer de werknemers het nieuws van de brutale sluiting van de fabriek vernemen, ontvoert Bruno, een ruwe arbeider, Léo om te onderhandelen.

Eastpak (Jean-Benoit Ugeux)
met Bilal Aya, Laurent Caron, Claude Schmitz
BE - 2017 – 15’
Fouad, een jonge Arabier, is op een diner van jonge dertigers in Brussel. Alles gaat goed totdat men vaststelt dat er een rugzak is verdwenen.