Flagey opent geleidelijk aan weer de deuren voor het publiek vanaf zondag 5 juli. Meer informatie
Martin Helmchen / Giorgia Bertazzi

Brussels Philharmonic, Vlaams Radio Koor, Martin Helmchen

Beethoven & Haydn

Brussels Philharmonic nodigt de Duitse pianist Martin Helmchen uit wiens carrière in 2001 een hoge vlucht kende na het winnen van de Clara Haskil Competitie. Samen interpreteren ze Beethovens Eerste Pianoconcert. Ook op het programma : Haydns 18de eeuwse science-fictionverhaal Il mondo della luna en zijn Schöpfungsmesse in een grootse en uitbundige samenwerking met het Vlaams Radio Koor.

Flagey, Brussels Philharmonic, Vlaams Radio Koor


Martin Helmchen

Dat je geen showman hoeft te zijn om een onuitwisbare indruk na te laten, bewijst Martin Helmchen: “Zijn controle over toon, verfijnde dynamiek en de manier waarop hij het ritme absoluut meester is laten je sprakeloos achter,” schreef de Canadese krant Le Devoir.

Helmchen heeft een opmerkelijke combinatie van pretentieloos en expressief spel, perfect in balans met zijn inzicht en intuïtie.

Voor dat inzicht duikt hij de literatuur in: “Een muziekstuk dat een raadsel lijkt, kan plots ontrafeld worden door een simpele zin in een brief of een boek. De leefwereld van een componist in de 19de eeuw verschilt enorm van de onze vandaag, ik wil begrijpen wat ze wilden uitdrukken.”