Flagey opent geleidelijk aan weer de deuren voor het publiek vanaf zondag 5 juli. Meer informatie
Yasmine Hamdan / Tania Feghali

Yasmine Hamdan

Album presentation : Al Jamilat (Crammed Discs, 2017)

De Libanese zangeres Yasmine Hamdan zet in Al Jamilat ('De Schonen'), haar muzikale exploratie verder van de Arabische pop, zonder de veranderingen en omwentelingen in de Arabische wereld uit het oog te verliezen. Haar unieke en frisse zangstijl stoelt volledig in de Arabische traditie, en ze verrijkt haar muziek met elementen van de hedendaagse Westerse elektronische, pop en volksmuziek.

Het album kwam tot stand samen met de Engelse producers Luke Smith (Foals, Depeche Mode, Lily Allen) en Leo Abrahams (Brian Eno, Carl Barât, Regina Spektor). Met deze aanstekelijke mix dompelt ze ons tijdens dit concert onder in de vele culturen die ze doorheen haar carrière al bezocht. Ze treedt op overal ter wereld, waaronder met een reeks uitvoeringen in het kader van de lancering van de film Only Lovers Left Alive van Jim Jarmusch, waarin ze zingt tijdens één van de meest memorabele scènes van de film.

Flagey


“Intriguing… adventurous” (The Guardian)
“Syncretic Arabic pop, rich with artful touches” (Uncut)
“Mysteriously cool, wistful, but highly modern and yet eloquently Arabic” (Rolling Stone)


Yasmine Hamdan bracht begin juni 2018 Jamilat Reprise uit, haar nieuwste album met hernemingen en remixen. Het album onthult enkele van de prachtige, verborgen juweeltjes uit Al Jamilat. Meer info op www.crammed.be

Yasmine Hamdan - Balad (Olga Kouklaki remix)
Yasmine Hamdan - Douss (George Bshoum remix) official music video
Al Jamilat