fr | en
ticketshop become a friend
Jean-Yves Thibaudet / Andrew Eccles

Brussels Philharmonic, Jean-Yves Thibaudet

Strauss – Bernstein

13 februari 1945: het verwoestende bombardement op Dresden. Richard Strauss is zo aangedaan dat hij één van de meest pakkende werken uit zijn hele oeuvre schrijft : Metamorphosen. Uitgepuurd en geschreven voor 23 strijkers is het een tragisch werk dat diep raakt. W.H. Audens gelijknamige gedicht inspireerde Bernstein voor The Age of Anxiety. Zijn persoonlijke identificatie met het gedicht is haast fysiek voelbaar in de aangrijpende muziek.

Flagey, Brussels Philharmonic


Jean-Yves Thibaudet

Jean-Yves Thibaudet heeft een natuurlijk charisma, en weet als geen ander onverwachte kleuren uit de muziek te toveren – ook bij grote klassiekers die iedereen al denkt te kennen. The Age of Anxiety is niet meteen doorsnee repertoire, maar Thibaudet heeft het intussen al ontelbare keren gespeeld. “En dat is ook nodig, het is een erg complex stuk. Elke keer als ik er weer aan begin ontdek ik meer, begrijp ik meer.”

Thibaudet werd al vroeg gebeten door de piano-microbe dankzij een concert van Arthur Rubinstein. Nu wil hij zelf jongeren bereiken:  “Het is een grote uitdaging om een jonger publiek te bereiken, maar een mooie.”