fr | en
ticketshop become a friend
Ross Lovegrove

Ross Lovegrove

Ross Lovegrove is een designer en visionair wiens werk wordt beschouwd als de ultieme aanzet tot een diepgaande verandering van het fysieke van onze driedimensionale wereld.

Doordat Lovegrove de logica en schoonheid van de natuur als inspiratiebron neemt, passen zijn ontwerpen in de drie-eenheid technologie, materiaalwetenschappen en intelligente organische vormen. Zijn creaties worden door veel grote namen uit de sector gezien als de nieuwe esthetische uitdrukkingsvorm van de 21ste eeuw. Daarnaast volgen zijn ontwerpen altijd een diepmenselijke, vindingrijke benadering en gaat er optimisme en innovatieve vitaliteit uit van alles wat hij aanraakt, of het nu om camera’s, auto’s, treinen, vliegtuigbouw of architectuur gaat.

Geboren in Cardiff, Wales, in 1958. Beëindigde in 1980 met grote onderscheiding de Bachelor Industrial Design aan de Manchester Polytechnic. Master of Design aan het Royal College of Art van Londen, in 1983.

Begin jaren 80 werkte hij in West-Duitsland als designer voor Frog Design, waar hij bijdroeg aan diverse projecten zoals walkmans voor Sony en computers voor Apple. Later verhuisde hij naar Parijs en ging aan de slag als consultant voor Knoll International. Hij is de man achter het succesvolle Alessandri Office System.

Hij werd uitgenodigd om zich aan te sluiten bij het Atelier de Nîmes en werkte samen met Jean Nouvel en Philippe Starck voor, onder meer, Cacharel, Louis Vuitton, Hermès en Dupont.

In 1986 keerde hij terug naar Londen, waar hij projecten op zich nam voor ondernemingen zoals Airbus Industries, Kartell, Ceccotti, Cappellini, Idee, Moroso, Luceplan, Driade, Peugeot, Apple Computers, Issey Miyake, Vitra, Motorola, Biomega, LvMH, Yamagiwa Corporation, Tag Heuer, Hackman, Alias, Herman Miller, Artemide, Japan Airlines en Tokyo Ito Architects in Japan.

Hij heeft meerdere internationale prijzen in de wacht gesleept en zijn werk wordt ruimschoots gepubliceerd en internationaal tentoongesteld, zoals in het Museum of Modern Art in New York, het Guggenheim Museum NY, Axis Centre Japan, Centre Pompidou in Parijs en het Design Museum in Londen, waar hij in 1993 zijn eerste permanente collectie cureerde. Zijn werk is terug te vinden in permanente collecties van designmusea overal ter wereld, waaronder het Museum of Modern Art in New York (MOMA), het Design Museum in Londen en Vitra Design Museum Weil Am Rhein in Basel (CH).

www.rosslovegrove.com

www.designseptember.be

Flagey, Design September