fr | en
ticketshop become a friend
Portrait Patrick Norguet / Lea Ceramiche

Patrick Norguet

Patrick Norguet benadert objecten en design vanuit een grafisch perspectief. Als kind gaf hij de voorkeur aan tekenblokken boven tekstboeken, en vulde ze met schetsen en tekeningen. Het ongewone profiel van deze constructieve rebel wordt gekenmerkt door een hands-on benadering van de industrie en zijn designstudies in Parijs (ESDI).

In 2000 nam zijn carrière een beslissende wending, toen Giulio Cappellini zijn intussen wereldberoemde Rainbow Chair ontdekte, en Norguet werd opgenomen in de exclusieve kring van invloedrijke designers. Rond die tijd begon hij in Parijs met zijn eigen studio. Sindsdien ontwerpt hij voor grote spelers (Tacchini, Kristalia, Cassina, Alia, Tolix, …) en vermaarde merken.

Voor Patrick Norguet draait design eerst en vooral om ontmoetingen. Zijn passie vloeit voort uit het contact met fabrikanten, wanneer hij de kans krijgt hun knowhow te ontdekken; uit de impuls van een creatieve opzet die werkelijkheid wordt ondanks technische beperkingen, economische belangen en de verwachtingen van de gebruiker die Norguet langzaam maar zeker voor zich hoopt te winnen.

Hij haalt inspiratie uit zijn omgeving en volgt geen trends, maar wil producten vormgeven die relevant en modern genoeg zijn om de tijd te doorstaan: “Een goed ontworpen object, dat tot stand kwam dankzij een vruchtbare samenwerking, is tijdloos.”

Van consumentenproducten tot luxueuze artikelen: Patrick Norguet voegt overal een authentieke, elegante touch toe. Vandaag is hij niet weg te denken uit de wereld van het industriële design.

www.patricknorguet.com

www.designseptember.be

Flagey, Design September