fr | en
ticketshop become a friend
Alicja Gescinska, Kristien Hemmerechts, Mira Feticu
Alicja Gescinska, Kristien Hemmerechts, Mira Feticu / Alicja Gescinska, Kristien Hemmerechts, Irwan Droog

Het symbolische lichaam

Debat in het Nederlands met Alicja Gescinska, Kristien Hemmerechts en Mira Feticu

Het lichaam is de plaats waar de onzichtbare dimensie van het goddelijke zichtbaar wordt. Daar waar sommige religies verbieden om God lichamelijk uit te beelden, hebben andere een rijke kunstgeschiedenis met mystieke taferelen. Kan God worden herleid tot menselijke proporties? Of draagt het lichaam dat goddelijke net met zich mee?

ALICJA GESCINSKA

Het werk van Alicja Gescinska als filosofe en auteur is getekend door haar vlucht van Polen naar België op jonge leeftijd. Centraal in haar werk staat de thematiek van identiteit, origine, angst en vrijheid. Van 2013 tot 2016 woonde ze in de VS, waar ze werkte aan Princeton University en Amherst College. In 2016 verscheen haar debuutroman "Een soort van liefde", bekroond met de Debuutprijs 2017. Naast boeken werkte Gescinska ook aan TV-programma’s, waaronder "Wanderlust" dat op Canvas uitgezonden werd.

KRISTIEN HEMMERECHTS

Na haar studies in de Germaanse Filologie begon Kristien Hemmerechts aan haar carrière als auteur. Met een onuitputtelijke creativiteit heeft ze ondertussen al een dertigtal boeken en essays op haar naam. Daarnaast is ze ook actief als professor in de Engelstalige Literatuur aan de Katholieke Universiteit Brussel.

MIRA FETICU

Met een diploma in de Roemeense en Nederlandse Letteren op zak is Mira Feticu actief als scenariste, radiopresentatrice en publiciste. Ze maakt deel uit van een nieuwe generatie Nederlandse, feministische schrijvers. Zo ligt ze mee aan de oorsprong van het radioprogramma "Literatuur Late Night" en werkt ze als onderzoeker voor het Woordenboek van de Roemeense Literatuur.

Flagey, Le Soir, RTBF, ULB, VUB

Met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren

Meer weten
Religion in the City | aftermovie