fr | en
ticketshop become a friend
Kenza Yacoubi, Céline Fremault, Assita Kanko, Zakia Khattabi, Ans Persoons, Antoinette Spaak
Kenza Yacoubi, Céline Fremault, Assita Kanko, Zakia Khattabi, Ans Persoons, Antoinette Spaak

Lichaam, religie en politiek

Debat in het Frans en Nederlands

Aangezien verschillende spreeksters hun komst naar dit debat hebben geannuleerd kan dit debat helaas niet doorgaan. Alle klanten die een ticket hebben voor dit debat worden via email op de hoogte gebracht.


Als de verbondenheid tussen lichaam en religie zo sterk leeft in de publieke ruimte, dan kan de politiek niet onverschillig blijven. Gezondheid, huwelijk, onderwijs en cultuur – het zijn allemaal complexe kwesties die nood hebben aan openheid, respect en structuur. Een aantal Brusselse politici komt met ons nadenken over essentiële maar vaak onbesproken thema’s.

KENZA YACOUBI (PS)

Kenza Yacoubi is gediplomeerd in de criminologie aan de ULB en sociaal assistent. Ze zetelt in het Brussels Parlement waar ze specifiek bezig is met de commissies Sociale Zaken en Milieu. Ze is bij heel wat verenigingen betrokken, vooral in Molenbeek, haar kiesdistrict. Zo heeft ze meer dan 20 jaar aan engagement op de teller, vooral in jeugdwerk en de strijd tegen racisme.

CÉLINE FREMAULT (cdH)

Céline Fremault heeft een diploma in de Rechten en is naast professor aan het Cardijninstituut ook politica in Brussel. Ze begon als raadslid en groeide uit tot Minister van Milieu, Energie en Huisvesting. Daarnaast is ze momenteel lid van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement en voorzitter van Femmes cdH. De gelijkheid tussen man en vrouw is een van haar belangrijkste standpunten.

ASSITA KANKO (N-VA)

Het parcours van Assita Kanko start als journaliste en mensenrechtenactiviste in Burkina Faso. Ook in Brussel stapte ze in de politiek en richtte ze het platform Polin op, een politieke incubator die zich richt op de inclusie van vrouwen in de politiek. Eind vorig jaar maakte ze haar engagement voor N-VA bekend.

ZAKIA KHATTABI (ECOLO)

Als doorwinterde activiste verdedigt Zakia Khattabi diegene die aan hun lot overgelaten worden, en strijdt om hen een plaats te geven in de Brusselse samenleving. Haar overtuiging dat politieke ecologie de beste strategie is om een rechtvaardige en solidaire maatschappij te bouwen, bracht haar al snel bij Ecolo. Daar is ze sinds 2015 mede-voorzitster. Ze zetelt in het Brusselse parlement en in de Franse Gemeenschap, waar ze ijvert voor de democratisering van hoger onderwijs. 

ANS PERSOONS (SP.A)

Ans Persoons studeerde Geschiedenis aan de UGent en Politieke Wetenschappen in Parijs. Vandaag is ze actief als Brusselse politica voor SP.A en houdt ze zich vooral bezig met de kracht van samenleven, waarin ze sterk gelooft. Via allerlei projecten rond ruimtelijke ordening probeert ze de Brusselse bevolking samen te brengen om de stad te verrijken met haar diversiteit.

ANTOINETTE SPAAK (DéFI)

Na een carrière van meer dan 35 jaar stopte Antoinette Spaak in 2010 met politiek. Sinds 1974 zetelde ze voor DéFI in de Raad van de Franse Gemeenschap, het Europees Parlement en de gemeenteraad van Elsene. Van 1977 tot 1982 was Spaak voorzitster van wat toen nog FDF heette, en werd zo de eerste vrouwelijke partijvoorzitster ooit in België. Al in 1983 werd ze bekroond met de eretitel van Minister van Staat. 
 

Flagey, Le Soir, RTBF, ULB, VUB