Coronavirus in België: Flagey sluit de deuren voor het publiek voor onbepaalde duur. Meer informatie
The Brother Moves on

Or Bareket + The Brother Moves on featuring Bowrain

Brussels Jazz Weekend | Gratis concerten

Voor het derde jaar op rij geeft het Brussels Jazz Weekend jazzliefhebbers de gelegenheid om de stad te doorkruisen op de warme en feestelijke klanken van Belgische en internationale jazz. Zowel in openlucht als in talrijke clubs en bars kunnen ze gratis genieten van bruisende livemuziek, jazz in al zijn vormen : van swing tot bebop, of beïnvloed door blues, rock en wereldmuziek, naargelang van de smaak en de inspiratie van muzikanten die het beste van zichzelf geven om van dit festival een onvergetelijk feest te maken. In Flagey kan je genieten van optredens van The Brother Moves On, de ‘must see’ Zuid-Afrikaanse groep waarvan de afro-futuristische stijl op dit moment de wereld verovert.

Jazz in al zijn vormen komt aan bod tijdens het Brussels Jazz Weekend. Daarom dat Flagey dit weekend resoluut kiest voor twee ‘must see’ groepen: Or Bareket en The Brother Moves On. Beide groepen zijn op zaterdagavond tot tweemaal toe te horen.

Jazzbassist Or Bareket op zijn beurt werd geboren in Jeruzalem, groeide op in Buenos-Aires en Tel-Aviv. Hij is momenteel één van de grote namen van de New Yorkse jazz-scene dankzij de sublieme wijze waarop hij de Amerikaanse jazztraditie mixt met invloeden van de volksmuziek van het Middellandse Zeegebied, van Zuid-Amerika en van Noord-Afrika. Ook de mix van afro-futuristische ancient fusion van The Brother Moves On met dub-metal, psychedelische rock, en astro-afro-free-jazz verovert op dit moment de wereld.

Flagey, Brussels Jazz Weekend

The Brother Moves On ft. Bowrain (upcoming tour)