fr | en
ticketshop become a friend
Daphnis et Chloe
Daphnis et Chloe / Liesbeth Peremans

Brussels Philharmonic, Vlaams Radiokoor, James Ehnes

Ravel: Daphnis & Chloé

Toen Sergei Diaghilev in 1909 aan de jonge maar veelbelovende Maurice Ravel vroeg om een nieuw werk te schrijven voor zijn Ballets Russes, koos die voor een Grieks liefdesverhaal: Daphnis en Chloé.

Ravel werkte bijna 3 jaar aan wat hij zelf een ‘symphonie choréographique’ noemde. Na de première herwerkte hij zijn werk tot de tweede suite, die opent met het bekende ‘Lever du jour’. De scène waarin de twee geliefden elkaar bij zonsopgang terugvinden, is één van de meest poëtische muzikale weergaves van een natuurtafereel: het ritselen van het hout gaat over in vogelgeluiden, die op hun beurt overvloeien in een hartstochtelijke melodie.

De aanpak van Ravel, het laten primeren van kleur en sfeer, stootte op wat onbegrip en tegenstand – maar Stravinsky was fan: “Het is niet alleen Ravels beste werk, maar ook één van de mooiste kunstwerken uit de Franse muziek”.

Voordat je ’s avonds geniet van een concert met Brussels Philharmonic, kan je in de namiddag een boeiende stadstour maken in Brussel met een gids van Cactus Brussel à Vélo. Je kan de stadstour en het concert combineren aan een voordelig tarief. Voor dit concert op 4 april is er de stadstour 'Ontdek Brussel: met de fiets langs volkswijk, villa’s en parken'. Ontdek hier het combiticket

Flagey, Brussels Philharmonic, Vlaams Radiokoor


Je hebt misschien ook interesse in :