fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

Nationale Competitie 2

Brussels Short Film Festival

Tussen de 318 ingezonden films zullen 34 geselecteerde kortfilms in zeven programma’s meedingen naar de prijzen in de Nationale Competitie. Winnaars van de Grand Prix in de Internationale en Nationale Competities komen in aanmerking voor de preselectie van de Oscars® in de categorie Beste Fictie/Animatie Kortfilm, mits de film voldoet aan de regels van de Academy.

Flagey, Brussels Short Film Festival


Gaïa (Christophe De Groef, Pierre Leo)
Belgïe - Fictie - 2019 - 28'17'' - Kleur
Daphné, haar hond en het hele gezin komen samen om Kerstmis op het platteland te vieren.

Traces (Hugo Frassetto, Sophie Tavert Macian)
Belgïe, Frankrijk - Animatie - 2019 - 13' - Kleur
36 000 jaar geleden werd er in de kloof van de Ardèche op een dier gejaagd toen het werd geschilderd. Als het weer tijd is om te gaan jagen en schilderen, wordt Gwel aangesteld als hoofd van de groep jagers terwijl Karou de Schilder en zijn leerling Lani op weg gaan om de muren van de grote grot te schilderen. Maar ze hadden er niet op gerekend een grottenleeuw te ontmoeten.

Meander (Dayo Clinckspoor)
Belgïe - Fictie - 2019 - 19'34'' - Kleur
Een visueel verhaal over het verdriet, de verwarring, de schoonheid en de tegengestelde emoties die het overlijden van een geliefde kan veroorzaken.

Chanson cri (Sarah Espour, Marie Allain)
Belgïe  Fictie - 2019 - 30' - Kleur
Twee vrienden, Eli en Josée, zijn op weg naar de zee. Ze lopen Franck tegen het lijf: een man in de veertig, groot en vreemd. Hij droomt van een carrière in de rock, en vernietigt alles wat hij aanraakt. Eli en Josée willen de zee bereiken, maar de komst van Frank verstoort hun uitstap.