fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival

European Film Awards – Short Matters! #1

Brussels Short Film Festival

Ontdek 3 programma’s met films die in de prijzen vielen op grote festivals zoals Berlijn, Venetië of Rotterdam.

Flagey, Brussels Short Film Festival


Suc de síndria (Watermelon Juice) (Irene Moray)
Spanje - Fictie - 2019 - 22' - Kleur
Barbara en Pol zijn een aantal dagen op vakantie met een groep vrienden in een huis in het midden van de natuur. Ze willen zich vermaken en zijn op zoek naar een rustige plek waar ze van hun intimiteit kunnen genieten. Met de hulp van Pol, omringd door natuur en tussen tranen en gelach, zal Barbara oude wonden genezen en zal ze haar seksualiteit definiëren.

Edna (One of Many) (Vuk Mitevski)
Noord-Macedonië - Animatie - 2019 - 11' - Zwart en wit
Een animatie van elf minuten geïnspireerd door de migratiecrisis waarin Macedonië de ongelukkige rol als transit land vervulde. In essentie is het een liefdesverhaal dat plaatsvindt in bijzondere omstandigheden. Op een abstracte een poëtische manier vertelt.

Excess will save us (Morgane Dziurla-Petit)
Frankrijk, Zweden - Documentaire - 2018 - 14' - Kleur 
In een klein dorpje in het noorden van Frankrijk breekt de paniek uit door twee gebeurtenissen: het begin van het jachtseizoen en een ruzie tussen twee dronken Poolse werkers.

(Fool Time) Job (Gilles Cuvelier)
Frankrijk - Animatie - 2017, 2019 - 16' - Zwart en wit
Pedro heeft een nieuwe baan, een ietwat rare maar hij kan zich niet veroorloven moeilijk te doen. Het is een echte kans voor hem! Hoe dan ook, hij is nooit het type geweest dat zich terugtrekt…

En Værdig Mand (A Worthy Man) (Kristian Håskjold)
Denemarken - Fictie - 2018 - 19' - Kleur
Elke avond werkt Erik alleen in zijn bakkerij. Zijn enige gezelschap is de avond show op de radio. Hij luistert er heilig naar om “Joker van de Week” gekroond te kunnen worden. De relatie met zijn familie is geleidelijk aan steeds afstandelijker geworden en al zijn pogingen om de connecties te verzoenen hebben tot niets geleid.é.