fr | en
ticketshop become a friend
Brussels Short Film Festival / Juliette Bruynseels

Next Generation 1

Brussels Short Film Festival

Uit de 843 ingezonden films zullen 41 meedingen naar prijzen in de Next Generation Competitie.

Flagey, Brussels Short Film Festival


Plaqué Or (Chloé Léonil)
Belgïe - Fictie - 2019 - 25' - Kleur
Inès, 16 jaar oud, is vastbesloten om een baan te vinden als ze Martin ontmoet, een jongen uit de mooie wijken van Brussel. Ze voelt iets tussen schaamte en fascinatie en wordt zich bruut bewust van het sociale onrecht.

Loos (Tijo Westerhof)
Belgïe - Fictie - 2019 - 9'59'' - Kleur
Op de vraag "is mijn vader gestorven?" vertelt een moeder haar dochter een pijnlijke herinnering in de vorm van een sprookje.

Ce qui reste (Hugo Salvaire)
Belgïe - Fictie - 2019 - 25'30'' - Kleur
Na een lange afwezigheid komt Henri terug om zijn familie te zien om zijn moeder in een psychiatrische kliniek te bezoeken. Ondanks zijn angsten, onbewust overgebracht door zijn moeder, besluit Henri haar uit het ziekenhuis te halen en voor haar te zorgen ...

Belgian Blue (Yasmine Versteele)
Belgïe - Documentaire - 2019 - 18' - Kleur
Een koe. Een kalf. Nuttige dieren in een gigantische industrie? Of dieren met gevoelens en rechten? Een andere mening over veeteelt. Een verhaal over het lot van koeien, verteld door de dieren zelf.

L’Ecume de la Ville (Pierre Watteyne)
Belgïe - Animatie - 2019 - 7'54'' - Kleur
Célestin is een oude stadsvisser die in zijn eenzame sfeer leeft terwijl hij zich overgeeft aan zijn routine: vissen langs het kanaal van de stad. Op een dag worden zijn nachtmerries en herinneringen hem ingehaald, wat hem uiteindelijk naar een nieuwe ontmoeting leidt.